Miten toimia kolarin sattuessa

KASKOVAHINKO (itse aiheutettu)

Autosi ollessa ajo-/liikennekelpoinen, aja se korjaamoomme vahinkotarkastusta varten. Tilaa hinausauto jos

a) autosi on ajo-/liikennekelvoton

b) ajaminen voi aiheuttaa lisävaurioita.

Arvioimme vahingon laajuuden mukaan kannattaako teidän itse maksaa vai käyttää vakuutusta. Käytettäessä vakuutusta on tehtävä vahinkoilmoitus. Vahinkoilmoituksen voit tehdä korjaamollamme, toimitamme sen tarvittaessa puolestasi vakuutusyhtiöllesi. Voit myös soittaa ilmoituksen vakuutusyhtiöllesi tai tehdä sen vakuutusyhtiösi internetsivujen kautta. Kaskon omavastuuosuus maksetaan korjaamolle. Säästät aikaa ja rahaa - kaikki hoituu vaivattomasti yhdellä käynnillä.

Jos onnettomuudessa on osallisena toinen ajoneuvo, ota rekisterinumero ja muut tarvittavat yhteystiedot ja tee viipymättä vahinkoilmoitus mielellään jo onnettomuuspaikalla.

LIIKENNEVAHINKO (toisen aiheuttama)

Liikennevahingon sattuessa (toisen aiheuttama vahinko), selvitä syyllisyys tapahtumapaikalla. Liikennevahingoissa, joissa syyllisyyskysymys on selvä, ei tarvitse kutsua poliisia paikalle.

Autosi ollessa ajo-/liikennekelpoinen, aja se korjaamoomme vahinkotarkastusta varten.

Tilaa hinausauto jos

a) autosi on ajo-/liikennekelvoton
b) ajaminen voi aiheuttaa lisävaurioita.

Suoritamme vahinkotarkastuksen ja lähetämme korjauskustannuslaskelman vakuutusyhtiölle.

Vahinkoilmoitusta tehdessä on huomioitava että vakuutuksenottajan allekirjoitus tulee ilmoituksen vasempaan alareunaan. Kuljettajan allekirjoitus tulee ilmoituksen oikeaan alareunaa. Huom. Kuljettaja ja vakuutuksenottaja voivat olla eri henkilö. Tällöin syyllisen on ennen vahinkoilmoituksen toimittamista vakuutusyhtiölle hankittava vakuutuksenottajan allekirjoitus.

Sinä päätät itse, missä autosi korjataan.

SIJAISAUTO

Liikennevahingon syyttömänä osapuolena olet oikeutettu sijaisautoon tietyin edellytyksin. Tee auton käyttötarveselvitys korjaamollamme ja varmista vakuutusyhtiöltäsi selvityksen hyväksyminen. Auton tarpeen on oltava todellinen. Esimerkiksi työhön, julkisten kulkuneuvojen saatavuuteen liittyvä tai muu vastaava tarve.

Saat sijaisauton käyttöösi vakuutusyhtiösi hyväksyttyä käyttötarveselvityksen. Sijaisauto toimitetaan pyynnöstäsi korjaamolle, joten sijaisauto odottaa sinua kun tuot autosi korjattavaksi.

Vakuutusyhtiö korvaa 94% vuokran suuruudesta ja asiakas maksaa 6%. Vuokrausaika on korjaustapauksissa enintään 30 vrk ja lunastustapauksissa 14 vrk. Jos sinulla on huoltoleasingauto, olet oikeutettu saamaan sijaisauton veloituksetta. Sinun tulee kuitenkin täyttää käyttötarveselvitys ja liittää siihen kopio leasingsopimuksesta.

VARKAUS/ILKIVALTAVAHINKO

Ilmoita poliisille numeroon 112, jos ajoneuvosi on varastettu tai siihen on murtauduttu. Tee vahinkoilmoitus ja liitä siihen kopio rikosilmoituksesta. Autosi ollessa ajo-/liikennekelpoinen, aja se korjaamoomme vahinkotarkastusta varten.

Tilaa hinausauto jos

a) jos autosi on ajo-/liikennekelvoton
b) ajaminen voi aiheuttaa lisävaurioita.

Voit tehdä vahinkoilmoituksen korjaamollamme, lähetämme sen  puolestasi vakuutusyhtiöllesi liitteineen.

HIRVI/PEURAVAHINKO

Poliisi kutsutaan paikalle aina, kun on kyse hirvi- tai peuravahingosta. Poliisi laatii tapahtumasta raportin, jonka liität vahinkoilmoitukseen.

Jos auto on ajo/liikennekelpoinen voit tuoda autosi korjaamolle tarkastettavaksi. Jos auto on ajo-/liikennekelvoton tai on mahdollista, että ajaminen aiheuttaa autoon lisää vaurioita, tilaa hinausauto tuomaan autosi tarkastettavaksi korjaamollemme.  Voit tehdä vahinkoilmoituksen korjaamolla, lähetämme sen puolestasi vakuutusyhtiölle liitteineen.

MILLOIN KUTSUA POLIISI NUMEROSTA 112?

Joku on loukkaantunut.

Kyse on hirvi- tai peuravahingosta.

Kyse on varkaus- tai ilkivaltavahingosta.

Onnettomuuden osapuolet eivät pysty ratkaisemaan syyllisyyttä.

Tarvitaan liikenteenohjausta.

Kuljettajan epäillään käyttäneen huumaavia aineita.

TOIMINTA ONNETTOMUUSPAIKALLA

1. Selvitä, onko kukaan vammautunut ja ryhdy ensiaputoimiin.

2. Ota yhteys hälytyskeskukseen 112 ambulanssin ja poliisin kutsumiseksi paikalle. Hälytyskeskus kysyy tarvitsemansa tiedot ja antaa toimintaohjeita, jotka on syytä kuunnella tarkasti. Lopeta puhelu saatuasi siihen luvan.

3. Huolehdi muun liikenteen varoittamisesta. Jokaisessa ajoneuvossa on tätä varten varoituskolmio, mutta lisäksi voi olla tarpeen, että joku paikallaolijoista ryhtyy ohjaamaan liikennettä.  

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa